NIEUWS
RECEPT MET TEFF: SCHOONMA'S DRIE-IN-DE-PAN
- Details
- Hoofdcategorie: ROOT
- Categorie: algemeen
- Geschreven: vrijdag 17 juli 2015 14:20
- Laatst bijgewerkt: dinsdag 16 oktober 2018 12:10
- Gepubliceerd: vrijdag 17 juli 2015 14:31
- Geschreven door webmaster
- Hits: 11342
100 gram Aa en Hunze Molens TEFF-meel
1,5 gram zout
150 ml melk
2 eieren
7 gram bakpoeder
gehakte walnoten
gesnipperde abrikozen
1/2 theelepeltje kaneel
scheut honing (bv acacia bloesem)
1 scheutje (olijf)olie
Voor het bakken: olijfolie of boter
Werkwijze
Meng het TEFFmeel met het zout. Voeg de melk en de eieren toe. Roer dit tot een glad beslag. Zeef de bakpoeder erdoor en roer het nogmaals.
Hak een handvol walnoten en snij de gewelde, gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
Doe een scheut honing bij het beslag, roer weer door. Tot slot nog een scheut olijfolie vermengen met het beslag.
Neem een koekenpan met dikke bodem en verwarm op matig vuur een scheut olijfolie of een klontje boter.
Doe drie keer een (jus) lepel beslag in de pan, maar roer het beslag vooraf telkens nog even door zodat de ingrediƫnten evenredig verdeeld worden.
Bak de pannenkoekjes in 3 Ć 4 minuten gaar en bruin.