MAAR HOE WORD JE EIGENLIJK MOLENAAR?

 

Op zoek naar een leuke hobby? Interesse in techniek? Vind je het weer interessant? Vind je het leuk om met mensen om te gaan? Ben je ouder dan 16 jaar? Dan zit er in jou een vrijwillig molenaar!

Lees meer...

AFSCHEID MOLENAARSPAAR AA EN HUNZE

PERSBERICHT

Op 1oktober vertrekken de molenaars van molen Hazewind in Gieten en de molen van Rolde Nico en Wilma van den Broek naar hun geboortestreek Brabant. Voor de molens in Aa en Hunze is dat een grote aderlating. In de acht jaren dat zij binnen onze gemeente als molenaar actief waren, hebben ze veel bereikt.

 

Lees meer...

OKTOBERMAAND KINDERMAAND GIETEN 2017

Knutselen en speuren in de molen: dat was het programma dat we hebben bedacht voor de Gieten Oktobermaand Kindermaand activiteitendag op 7 oktober. En nu kunnen we #nagenieten! Een gezellig dagje in de molen: speurtocht met de molenaar op de bovenste verdiepingen... en knutselen bij de creatieve dames. Prachtige griezelkistjes maken en meenemen naar huis. Drankjes en versnaperingen dankzij Jumbo Abbas Gieten.

Lees meer...

OUDE RECEPTEN MET GRIESMEEL - GRIESMEELSCHOTELTJE #Klein #Berlijn

Oud receptje.

Lees meer...

OUDE RECEPTEN MET GRIESMEEL - GRIESMEELPUDDING #Klein #Berlijn

Oud receptje: griesmeelpudding.

Lees meer...

OUDE RECEPTEN MET GRIESMEEL - GRIESMEELPAP #Klein #Berlijn

 Oud receptje: griesmeelpap.

Lees meer...

LEVENDE BEELDEN ROLDE 13 AUGUSTUS 2017

In het centrum van Rolde waren zondag 13 augustus LEVENDE BEELDEN te bewonderen. Meer informatie op www.beeldschoonrolde.nl

De molen was open voor bezoek en ontving maar liefst 500 bezoekers!

Onze complete voorraad pannenkoekmeel was aan het eind van de dag uitverkocht, misschien wel vanwege dit recept: POFFERT! ;-)

 

https://www.assercourant.nl/achtergrond/505027/in-beeld-beeldschoon-rolde.html

POFFERT

Recept: Poffert - Povvert

Lees meer...

PERSBERICHT MOLENDAG

P E R S B E R I C H T

Gieten, 14 mei 2017

Afgelopen zaterdag, Nationale Molendag, was er weer volop activiteit in en bij de vier molens die de gemeente Aa en Hunze rijk is. In Rolde werden rondleidingen gegeven, evenals bij de Eendracht in Gieterveen, waar daarnaast ook zendamateurs actief waren.

Lees meer...

Joomla templates by a4joomla