TORNADOS JAGEN TIJDENS OKTOBERMAAND KINDERMAAND

In Gieten is er sinds 2015 een aardige traditie: organisaties en ondernemers doen mee aan Oktober Kindermaand en organiseren op de eerste zaterdag van oktober gezamenlijk een aantal workshops en activiteiten in het dorp. Het thema vriendschap stond dit jaar centraal. Molen Hazewind deed dit jaar voor de derde keer mee. 

De molengids had een speurtocht uitgezet en gaf samen met de molenaar uitleg over de molen. Want molenaar zijn, daar komt best het een ander bij kijken. Het weer werkte goed mee, er was zon en wind, en de kinderen zagen hoe een molenaar zijn molen aan het werk zet. Daarna was het tijd voor de workshop.

 

We hoefden niet lang nadenken over het thema: de beste vriend van de molen is natuurlijk... de wind. We hebben daarom weerliefhebber annex stormjager Jos Bredek gevraagd om iets over het weer te vertellen. Dat deed hij graag, aan de hand van filmpjes: hoe ontstaat wind en wat heeft de zon er mee te maken? En daarna mochten de deelnemertjes zelf aan de slag. Van Jumbo Abbas hebben we frisdrankflessen gekregen waarvoor Jos handige koppelstukjes (3D geprint) had meegebracht. Daarmee werden een lege en een met water gevulde fles aan elkaar gekoppeld. En toen kon het tornadoseizoen beginnen!

De foto's zijn gemaakt door (copyright) Marise Timmenga, instagram/nonsenselense.

f

IMG 8167

IMG 8176

IMG 8204

IMG 8241

IMG 8318

IMG 8357

IMG 8449

IMG 8503

IMG 8470

Joomla templates by a4joomla