NIEUWS

SAMENWERKING MET GRAFISCHE WERKPLAATS DE DRUKPERS

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Nico ging op zoek naar mogelijkheden voor bedrukking en kwam terecht bij historische drukkerij De Drukpers. Dit is een grafische werkplaats in openluchtmuseum Ellert en Brammert, die -net als de molens- geheel door vrijwilligers gerund wordt. Bezoekers krijgen een goed beeld van een drukkerij uit het begin van de vorige eeuw. De vrijwilligers werken er met de Heidelberger Degel Automaat (HDA), enkele antieke degelpersen en een etspers.

Aa en Hunze Molens heeft een eigen logo, een ontwerp van Buro Blauwbrug, waarvoor De Drukpers vakkundig een cliché aanmaakte. De tekstbedrukking wordt gezet met beschikbare lettersoorten. Beide partijen zijn blij met de samenwerking: het museum heeft hiermee demonstratiemateriaal en de molens hebben keurig bedrukte verpakkingen.

Op de foto wisselen Rob de Jong (vrijwilliger, projectcoördinator van De Drukpers) en Nico van den Broek (bestuurslid Stichting Mulders Aa en Hunze) hun producten uit. Een mooi bedrukte lege zak inleveren en er een met pannenkoekmeel gevuld voor terugkrijgen: als dat geen win-winsituatie is!

 

Meer informatie:
Aa en Hunze Molens - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De Drukpers - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 


bedrukking 001

 

 

0
0
0
s2smodern
Joomla templates by a4joomla