PERSBERICHT MOLENDAG

P E R S B E R I C H T

Gieten, 14 mei 2017

Afgelopen zaterdag, Nationale Molendag, was er weer volop activiteit in en bij de vier molens die de gemeente Aa en Hunze rijk is. In Rolde werden rondleidingen gegeven, evenals bij de Eendracht in Gieterveen, waar daarnaast ook zendamateurs actief waren.

Molen De Juffer in Gasselternijveen kon wegens een technisch mankement helaas niet draaien. In Gieten was Molen Hazewind het middelpunt van acties voor de SamenLoop voor Hoop die op 17 juni wordt gehouden in Gieten. Popkoor Session gaf enkele optredens en leden van het koor verkochten pannenkoeken en koffie. In de voet van de molen hield Mulders Boekenkist een boekenmarkt. In totaal werd op deze molendag Euro 275,-- opgebracht voor de Samenloop voor Hoop. Op de foto overhandigt molenaar Nico van den Broek de opbrengst van de boekenverkoop aan Karla Fidder van Popkoor Session.

Meer informatie over de molens op www.aaenhunzemolens.nl; over het popkoor op www.popkoorsession.nl en over de SamenLoop op www.samenloopvoorhoop.nl/gieten

Op de foto, van links naar rechts: Nico van den Broek (molenaar Hazewind), Heidy Vedder, Marijan Kremer en Karla Fidder (optreedcommissie van Popkoor Session). Achtergrond: het machinehuis en de voet van molen Hazewind.

 

Persbericht Molendag 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noot voor de redactie:

Molen Hazewind in Gieten is een monument uit 1833. De korenmolen beschikt over een machinehuis met daarin een ruwe oliemotor en een elektrodynamo. De molen wordt onder andere gebruikt als instructiemolen voor aspirantmolenaars. De eerste verdieping van de molen wordt gebruikt voor verkoop van ingebrachte boeken.

De molen is elke zaterdag open voor bezoek. Entree: gratis. Locatie: Naweg, 9461 BL Gieten.

Mulders Boekenkist is elke zaterdag middag open.

Popkoor Session is opgericht in 1997 en is een vierstemmig koor (sopranen, alten, tenoren en bassen). Het koor zingt popmuziek van de jaren zestig tot heden en wordt daarbij begeleid door een pianist. Elke maandagavond repeteert het koor in de Bethlehemkerk in Gieten.

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen: tijdens een 24-uurs wandelestafette is er met lotgenoten aandacht voor kanker en wordt het leven gevierd. Deelnemers zamelen geld in voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Joomla templates by a4joomla