In molen Hazewind verkopen behalve pannenkoekmeel ook griesmeel. Van griesmeel kun je heerlijke pap of pudding maar ook een prima cake: basbousa. 


BASBOUSA

(GEMAKKELIJKE GRIESMEELCAKE)

INGREDIENTEN
1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere);
1 pak Aa en Hunze molens griesmeel (500 gram);
4 eieren;
250 ml zonnebloemolie;
250 ml suiker;
2 zakjes vanillesuiker;
2 zakjes bakpoeder
eventueel aroma, bv sinasappel

Bovenstaande hoeveelheden zijn voor een 2 liter ovenschaal/bakblik.

Halveer de hoeveelheden voor b.v. een tulband- of poffertvorm!

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 175-190 graden C (gas 3-4);
Olie, suiker en eieren mixen;
Voeg de vanillesuiker en het bakpoeder toe;
Daarna de vanillevla en vervolgens het griesmeel;
Alle ingrediënten goed doormixen;
Een rechthoekige, diepe ovenschaal invetten en bepoederen met griesmeel of bloem;
Giet het deegmengsel in de ovenschaal;
Bak het ongeveer in één uur gaar en goudbruin;
Laat afkoelen en besmeer met (iets warm gemaakte) abrikozenjam of honing en bestrooi met gemalen cocos (of in een droge koekenpan lichtgeroosterd amandelschaafsel);
Snijd de cake in ruiten of vierkantjes.

Oorspronkelijk recept: bron: smulweb (http://www.smulweb.nl/recepten/1353384/Basboussa-vanille-griesmeelcake)

 

Speculaasbasbousa

Bereiding als boven, voeg twee volle theelepels speculaas- of koekkruiden toe. 

OPEN MONUMENTENDAG

De vier molens in Aa en Hunze zijn op Open Monumentendag 10 september, open voor bezoek! 

Openingstijden 10-17 uur. 

Bij De juffer treedt het Hunzekoor op en in Hazewind geeft de Historische Vereniging Gieten uitleg over hoe men vroeger de kost moest verdienen.

Meer op Hondsrug Drenthe

CULTURELE ANBI-STATUS VOOR AA EN HUNZE MOLENS

De Stichting Mulders Aa en Hunze ontving onlangs van de Belastingdienst een aanwijzing tot Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Lees meer...

HONDSRUG DRENTHE

Blader even door de Toeristische Informatie Hondsrug Drenthe 2016 en plan uw uitje!

Hier is het dan....het nieuwe logo van de Aa en Hunze molens.

Ontwerp: Buro Blauwbrug, Peter de Vries. 

https://www.youtube.com/watch?v=5HG8__yUH5Q#action=share

Recept voor kleine pannenkoekjes van TEFF meel, ca. 9 stuks, voor 4 personen

Ingrediënten voor het beslag:

Lees meer...